Tillbehör och reservdelar till bilen


För att få ut mesta möjliga av sin bil kan det vara att satsa på lite olika tillbehör. Något som också kan vara bra att är reservdelar av olika slag ifall problem eller liknande skulle uppstå.

däckEn sak som nästan är ett måste att ha i bilen, speciellt om man ofta åker på långa resor, är ett reservhjul ifall någonting skulle hända. En domkraft samt en rejäl skiftnyckel är också bra att ha om man skulle behöva byta hjulet på egen hand. Se dock alltid till att däcket på reservhjulet är välpumpat.

Något som också kan vara bra att ha, framför allt inför sportlovet och en eventuellt stundande skidresa, är en takbox med plats för skidor och dylikt.

En GPS kan också vara bra att införskaffa ifall man vet med sig att man ofta har svårt att hitta dit man ska. På senare år har priset på GPS sjunkit och idag kostar en enklare GPS under 500 kr.

Alla som har barn vet att dessa ibland kan bli ganska påfrestande under en lång biltur. Av den anledningen kan det vara bra att sysselsätta de under resans gång. Ett bra tips kan vara att installera någon form av skärm så de kan kolla på film under resan.