Långresa med bil – det här behöver du


Ska du resa en längre sträcka med bil? Att åka på semester på annan ort, ut till sommarstugan eller till campingen innebär ofta flera timmar i bilen, ännu mer så när man bilar nere i Europa.

Det är därför viktigt att förbereda sig så att resan blir så behaglig som möjligt. Undvik problem genom att vara förberedd på allt, liksom en scout.

Kontrollera olja, kylarvätska och spolarvätska precis innan avfärd. Ta också gärna med några extra liter motorolja och spolarvätska i skuffen. Även en dunk bensin kan vara bra att ha om man planerar att köra där det är glest mellan bensinmackarna. Andra saker som man bör ha med sig är; varningstriangel, startkablar, reservdäck och verktyg för att byta däck och isskrapa om det är kallt.

Om du ska till ett annat land så ta även reda på om det finns särskilda regler där. Se till att det finns filtar och kuddar till dem som inte kör, så att de kan vila bekvämt när de blir trötta. Ha alltid en dunk extra vatten i bilen samt lite nödprovision. Om du vill resa som en kung i din bil kan du även skaffa ett minikylskåp till bilen. I synnerhet när man reser under sommarens varmaste dagar kan det vara fantastiskt skönt att få dricka något svalkande utan att behöva stanna på rastplatserna hela tiden. Ett minikylskåp och mycket annat praktiskt att ha med sig på resan hittar du bland annat på Partykungen.se.

Musik är en annan sak som gör att resan blir trevligare. Om du spelar musik via din telefon är det viktigt att inte batteriet dör ifall du kommer att behöva ringa med den. Skaffa gärna en adapter så du kan ladda mobilen i bilen. En bra produkt för att hindra telefoner och mp3-spelare att glida runt i bilen är en så kallad grippy mat. Med en sådan kan du på ett säkert sätt ha saker på instrumentbrädan. En grippy mat hittar du också hos Partykungen.