Dagens moderna bilar


Vi ser en förändring då det kommer till dagens moderna bilar. Med hjälp av ny teknik så utvecklas bilar på ett helt annat sätt än vad tidigare gjorts. Det tillkommer teknik som gör att bilar kan parkera själv och man enklare kan hitta sin bil på stora parkeringar med hjälp av GPS.

Att ha internetuppkoppling i bilen är något som funnits ett tag. Tidigare och även nu så kan man köpa till så man får 4G uppkoppling i bilen med en router som delar ut till de som åker med. Som passagerare kan man välja att spela på spelautomater online eller att kolla på någon streamad film. Bilresan blir inte en tråkig transportsträcka utan tiden flyger iväg med hjälp av internet i bilen. Den teknik som finns i dagens moderna bilar hjälper oss inte bara med förströelse utan är viktig för andra funktioner i bilen.

Hur framtidens bilar kommer att se ut kan vi spekulera i. Det finns idag försök på självkörande bilar, och som vi skrev i ingressen så en bil som fickparkerar själv är verklighet i dag så det kanske inte är så långt borta med bilar som är förarlösa. Volvo har ett projekt där man testar detta med bilar utan förare och som enligt de själva har genomfört lyckade tester med minibussar inom vissa områden i Stockholm. Även i Göteborg så kommer det att genomföras olika teststräckor med förarlösa fordon.